Leírás és Paraméterek
Az ájurvédikus forró italok úgynevezett „superfood“ alapanyagokból készülnek, melyek kivételesen magas tápanyag tartalommal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel és antioxidánsokkal rendelkeznek.
Mindegyik Amalaki italra igaz, hogy támogatja az immunrendszert, a szervezet méregtelenítését, a koleszterinszint csökkentését és az optimális testsúlyt. Adaptogén hatásuk következtében hozzájárulnak a szervezet regenerációjához, a vitalitáshoz és a jó fizikai és mentális egészséghez. Csökkentik a szabad gyökök aktivitását és a testszövetek öregedési folyamatait. Támogatják a szervezet gyógyulását, és fokozzák a stressztényezőkkel és az idegrendszeri terheléssel szembeni ellenállást.
Amalaki - Rózsa ital összetevőinek hatása:
- Rosa centifolia (százlevelű rózsa) - tisztítja és revitalizálja a bőrt
Jótékonyan hat a vérellátásra és fiatalos külsőt kölcsönöz a bőrnek
Csökkenti a Pitta dósa forróságát és optimalizálja a vizuális funkciókat
- Emblica officinalis (Amalaki) - jótékony hatással van az emésztőrendszerre
Segíti a gyomor és a bélrendszer működését
Magas C-vitamin tartalma serkenti a kollagén termelést és ezzel segíti a bőrszövet működését
Optimalizálja az immunrendszer működését
Segít megvédeni a sejteket az oxidatív stressztől
Növeli a vas felszívódását
Csökkenti a fáradtságot és a kimerültséget
Ajánlott a szervezet immunrendszerének, és a látásfunkciók erősítésére. A bőr vérellátásnak javításával segíti a fiatalos külsőt.
Összetevők: Emblica officinalis, Rosa centifolia finomra őrölve
Kiszerelés: 100 g
Ajánlott adagolás: napi 2-3 csésze
Elkészítés: Egy teás kanál gyógynövény keveréket (kb. 2g) keverjünk el 250 ml meleg vízzel és pici mézzel. Egy kevés gyömölcslevet is tehetünk hozzá, ha úgy jobb ízűnek találjuk.
Figyelmeztetés: Gyógynövény tartalmú étrendkiegészítő. Tartsa távol a gyerekektől. Tárolja száraz helyen 25°C alatt. Ne lépje túl a javasolt adagolást. Nem helyettesíti a változatos étrendet. Nem alkalmas gyermekek, terhes és szoptató nők számára.
Származási hely: India
Az ájurvédikus italok elkészítése különbözik a gyógyteáktól. Az Amalaki italokat nem főzik, hanem csak leöntik meleg vízzel. Az őrölt port (churna) közvetlenül melegvizes italként fogyasztják. Az instant italoktól eltérően, ahol a különböző adalékanyagok segítenek feloldani annak tartalmát egy kémiai oldatban, az Amalaki italok tiszta keverékeit 100% -ban természetes minőségben készítik, és nem tartalmaznak tartósítószereket vagy adalékanyagokat. Ezért a finomra őrölt por nem oldódik fel a vízben. Az italban a gyógynövények őrölt keverékét meleg vízben össze kell keverni egy teáskanál méz hozzáadásával, majd meg kell inni a teljes tartalmat. Az ájurvédában a mézet a gyógynövények hatásainak felerősítőjeként használják, amelyek így jobban felszívódnak a test szöveteiben.
Az Amalaki italokat az alábbi általános elvek szerint fogyaszthatja:
- Hagyjon egyhetes szünetet minden egyes doboz elhasználása után
- Tisztító gyógynövénykúra esetén az italokat 1–3 hónapig használja a dobozon feltüntetett napi adagolás szerint
- Egyszerre maximum kétféle ital használata javasolt
- Többféle italt lehet napi vagy heti rendszerességgel váltogatni
- Az italokat és a teákat mindig különisszuk, egy óra különbséggel
- A gyógynövények optimális hatása eléréséhez igya melegen és étkezés előtt