Leírás és Paraméterek
A mangót az ájurvédikus gyógyászat rendszerében a „királyi gyümölcsnek” tekintik a Ramayana című indiai eposz ideje óta. Gazdag vitamin- és antioxidánsforrás, energetizálja a szervezetet, egyensúlyba hozza mindhárom biológiai energiát (váta, pitta, kapha), és támogatja mind a hét testszövetet (dhatu). Őshazájában a szerelem és hatalom szimbólumaként ismert gyümölcs jellegzetes ízével és selymes lágyságával mindenkit levesz a lábáról. Nálunk azonban sokan idegenkednek a fogyasztásától, mert nem ismerik még eléggé.
A mangó fogyasztásának előnyei nem merülnek ki a mennyei ízében. Ez a gyümölcs igazi szupersztár, ha vitamin- és ásványianyag-tartalomról van szó. Rendkívül magas az A- és C-vitamin tartalma, rengeteg B-vitamin található benne (a folát/folsav szuper forrása), és E-vitaminban sem szűkölködik. Az egészségre gyakorolt jótékony hatását a magas tápanyag-, és az alacsony kalóriatartalom mellett a magas polifenol tartalmának is köszönheti. Ezek a mangóban található antioxidánsok megvédik a szervezetet a káros környezeti hatásokkal szemben. Emellett a benne lévő vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhetően támogatja az immunrendszer megfelelő működését, segít a szív- és érrendszer és a szem egészségének megőrzésében. Enzim- (amiláz) és rosttartalma hozzájárul az emésztőrendszer megfelelő működéséhez is.
Összetevők: szárított mangó gyümölcs, cukornád szirup
Kiszerelés: 100 g
Ajánlott adagolás: napi max. 10 darab
Energiatartalma 100g termékben: 1582 kJ
Táplálkozási információk az ajánlott napi adagban: C-vitamin / 23 mg (29% RHP), A-vitamin / 135 µg (17% RHP)